Bluffen

Utgivningsår 2010

Unni Drougge. Ingen kan väl retas med gubbar och etablissemang som Unni. Hennes bok Bluffen är den första i en trilogi om Berit Hård en nerdekad och överviktig skvallerjournalist. Romanen är inte på något sätt baserad på sanning.  Namn, personer och platser är endast inkluderade för att skapa spänning i historien.

”Bluffen inleds med ett mordförsök på Jan Guillou på Bokmässan i Göteborg och Berit Hård råkar filma hela tumultet och blir därmed indragen i en härva om makt och intriger som hon helst av allt inte vill bli indragen i.  Huvudpersonerna i härvan är Jan Guillou, Leif G W Persson och Unni Drougge själv.”

Unni skriven fräckt och rått  men också på ett humoristiskt språk och det gnistrar om formuleringarna.  Snart  börjar jag motvilligt tycka om den till en början så hemska Berit Hård. Jag läser nog fortsättningen också.  År 2011  kom  Förkunnaren    den andra delen i Berit Hård-trilogin.  ♥♥♥♥

Annonser

One thought on “Bluffen

  1. Hej Sylvia.
    Råkade hamna här i bokhyllan. Jag sträckläste Unni och det är inte svårt att begripa varför, hon skriver ju faktiskt förbannat bra!
    Inger

    Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s