Så gott som död

Utgivningsår 2011

Mark Billingham  Nu har jag läst ännu en mycket bra och spännande bok av Billingham. Den här  liksom den förra, Begravd  är mycket läsvärda!  Jag imponeras av att författaren lyckas med att inte ”skriva om” utan att varje bok blir ny och spännande. Annars så är det lätt att författare som skriver om samma karaktärer i varje bok fastnar i invanda hjulspår och att man som läsare känner att man läst det förut.

”Polisinspektören Helen Weeks är på väg till jobbet och efter att ha lämnat sin ettårige son hos dagmamman styr hon stegen mot pendeltåget. Hon stannar som vanligt till hos tobakshandlaren. Innehavaren Akhtar som alltid är vänlig är inte sig lik den här dagen. Han låser dörren, drar ner jalusierna och Helen Weeks och en annan kund blir kvar innanför. Han tar fram en pistol som han riktar mot dem. Den desperate mannen vet att Helen är polis och han kräver att hon kontaktar sin kollega, kommissarie Tom Thorne.  Akhtar är utom sig av sorg och desperation. Hans son, Amin, som satt inne för dråp, har hittats död i fängelset några veckor tidigare, självmord påstod kriminalvården….”

Alla vet att en gisslansituation som drar ut på tiden är extremt riskfylld, och polisen har dessutom en av sina egna som hotas till livet. Detta blir något för  Tom Thorne att försöka reda ut. Läs den…. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s