En sannolik historia

Utgivningsår 2010

Karin Alvtegen   född 8 juni 1965 i Huskvarna manusförfattare och attributör.  Började som manusförfattare för tv-såpan ”Rederiet”

Handlingen i En sannolik historia utspelar sig i en liten norrländsk by, några människor med olika slags problem möts och mötena förändrar dem.

 ” Helena och hennes 13-åriga dotter bor kvar och driver det halvfärdiga hotellet sedan maken (och pappan) gett upp och flyttat tillbaka till Stockholm. Varken mor eller dotter mår bra. Inte heller Anders, en finansman på flykt från sitt meningslösa liv och nära självmordet. Omständigheter gör att han hamnar på hotellet, tar tillfälligt jobb som målare och snickare för att fortsätta upprustningen inför sommarsäsongen. Han känner sig nöjd med att de andra tror att han är fattig och arbetslös och inte den framgångsrike miljonär som han annars är känd som. De två fattar tycke för varann…. ”

Jag har läst några av Karin Alvtegens tidigare böcker, ”Skam” och ”Skugga”. De har varit mer  psykologiska  kriminalromaner. Men den här boken  är en ”vanlig roman”och  inte ett mord i sikte.
”En sannolik historia” är en underbart fint skriven roman om relationer och skildrar känslor och fördomar. Jag kan helt klart rekommendera boken till alla. Och jag kommer att läsa fler böcker av Karin, oavsett vilken genre hon väljer att skriva i. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s