Dinosauriens fjädrar

Utgivningsår 2011

Sissel-Jo Gazan  är född 1973 i Århus i Danmark och är utbildad biolog nu bosatt i Berlin. Den här boken fick jag av min syster och jag blev riktigt nyfiken på titeln.   Dinosauriens fjädrar – är fåglar dinosaurier?
Anna-Bellas avhandling ska belysa den frågan som det har forskat om under flera decennier. Själv blir jag sittande med boken  och förstår inte särskilt mycket av resonemanget. Det tog många, många sidor innan jag kom in i boken men  andra halvan av boken är väl värd att läsa.

” Anna Bella Nor är en ambitiös D-student på Biologisk Institut vid Köpenhamns universitet, och hennes forskningsfält är just dinosauriernas härkomst. Den avhandling hon snart ska lägga fram ställer sig på ”fågelsidan” i debatten, och argumenterar framför allt mot den tidigare framgångsrike amerikanske forskaren Clive Freeman, som då hävdar motsatsen – att fåglar och dinosaurier inte har något med varandra att göra.
Stämningen trissas upp rejält då en av hennes handledare tillika professorn på institutionen, Lars Helland, hittas brutalt mördad i sitt tjänsterum: hans tunga har fallit av och hans kropp är uppäten inifrån av parasiter. ”……..

Det är karaktärerna i boken, lite udda personligheter med tragiska  levnadsöden, som är  intressant att få ta del av och det är det  jag tycker gör boken riktigt  bra, inte själva mordgåtan  ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s