BOX 21

Utgivningsår 2005

Roslund & Hellström.  Författarduon, bestående av journalisten Anders Roslund och kriminalvårdsdebattören Börge Hellström. Debuterade 2004 med Odjuret som har fått stor framgång i Sverige och utomlands samt nominerats till Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman. BOX 21 Nominerades till Bästa svenska kriminalroman 2005 av Svenska Deckarakademin. 

” Trafficking är ett allvarligt samhällsproblem, något som inte alls är ovanlig i vårt land. BOX 21 är en skakande kriminalroman, om Lydia och Alena från Lettland som med löfte om ett bättre liv i Sverige luras in i djup sexhandel. Redan på båten våldtas de och kuvas, för att de utan protester ska följa med. Under tre år lever de i detta helvete och förtryck under ledning av Dimitri Hallickjävel som de kallar honom. Men så kallas polisen till lägenheten som har elektroniskt lås.  Lydia har blivit piskad 35 gånger över ryggen och förs till sjukhus. Efter ett dygn bestämmer sig Lydia för att hämnas den man som lurade henne till Sverige. Hon tar gisslan i ett bårhus….. Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget. ”

En hjärtskärande berättelse om misär, hat, förtvivlan, vånda och förtryck. Låter det deppigt? Jo, men jag kände jag ville gå vidare i boken som har något viktigt att säga, är så skickligt skriven och berör långt in i hjärteroten. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s