Kall som graven

Utgivningsår 2008

Peter Robinson  född 1950 i Yorkshire  bor numera i Toronto tillsammans med sin fru Sheila. Trots att han tillbringat större delen av sitt liv i Kanada utspelar sig hans berättelser huvudsakligen i hemlandet England.

” En liten pojke hittar av en slump sin försvunna syster på en porrsida på internet. Familjen vänder sig till kommissarie Alan Banks och ber om hjälp. Flickan är dotter till polismästare Jimmy Riddle.  Det är med blandade känslor Banks låter sig övertalas. Han har själv en ung dotter, men samtidigt är Jimmy Riddle den man som en gång sagt sig vara fast besluten att sätta punkt för hans karriär inom polisen. Spåren leder till London, in i en värld av droger, sex och kriminalitet, en värld där allt kan köpas för pengar, även mord.

Två män tystas för gott i samband med en stöld, där en förmögen playboy med förkärlek för mycket unga kvinnor, kokain och svarta pengar spelar huvudrollen. Men när ytterligare ett bestialiskt mord inträffar, den här gången på en populär ungdomsklubb i Eastvale, börjar Alan Banks med stigande motvilja förstå att trådarna leder tillbaka till familjen Riddle. Mörka hemligheter från det förgångna, pengar och maktbegär – och katastrofen är ett faktum. ”

Det här är första boken jag läser av Robinson. Jag älskar sådana här deckare som gör att man hela tiden sitter på spänn, funderar och slutligen, Oooops; och polletten trillar på plats. Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Peter Robinson.  Jag kan varmt rekommendera den.  ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s