En ovanligt torr sommar

 

Utgivningsår 1999

Peter Robinson  född 1950 i Yorkshire  bor numera i Toronto tillsammans med sin fru Sheila. Trots att han tillbringat större delen av sitt liv i Kanada utspelar sig hans berättelser huvudsakligen i hemlandet England.

En ovanligt torr sommar’den allra första av Peter Robinsons böcker som kommit på svenska. belönades med det prestigefyllda franska deckarpriset Le Grand Pris de Littérature Policière. Den har även vunnit Anthony Award. Belönad med Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska kriminalroman 2001.

” Det som göms i snö, kommer upp i tö”, ett ordspråk som passar väl in på denna bok.

” Ruinerna av en gammal by, som under 40 år legat på botten av en damm, torrläggs under en mycket torr sommar. En liten pojke leker bland ruinerna och råkar av en märklig slump stöta på ett människoskelett under golvet i ett av husen.
Väl på plats samarbetar kriminalkommissarie Alan Banks, en rätt så sympatisk person trots alla fel och brister med tuffa, självständiga kriminalinspektören Annie Cabbot. Utredningen är komplicerad, spåren är ju inte direkt färska, men man tror att skelettet en gång var en vacker, ung kvinna från byn och att hon blev mördad, strypt och knivhuggen. De båda poliserna söker svaret på gåtan i det förflutna och med hjälp av gammalt material, som kyrkoböcker, församlingsblad och dödsattester går de tillbaka i tiden till andra världskriget. Finns det några vittnen, grannar som har sett något och vågar man hoppas på att dessa fortfarande minns? Är de ens i livet?….. ”

Det här är andra boken jag läser av Robinson,  en  helt suverän författare. En väldigt spännande deckare som jag varmt rekommenderar. Bättre än så här kan det inte bli  ♥♥♥♥♥

Annonser

Om Sylvia

Mina tankar i min vardag!
Det här inlägget postades i Peter Robinson och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s