Förkunnaren

Utgivningsår 2011

Unni Drougge. Förkunnaren är den andra boken i trilogin om Berit Hård jag läser. Det är alltid uppfriskande att läsa Drougge. Jag upplever också att mycket av det grova språket som fanns i första boken Bluffen inte får ta lika mycket plats i den här boken.

” Den här gången har Berit Hård, dekadent och överviktig skandal -journalist  hamnat i en riktig soppa. Efter att ha hoppat av arbetsförmedlingscoachens kramkurs får hon i uppdrag av konsultbyrån Lyckan att skriva ett stort personporträtt på artisten Lotuz af Love. / som man snart tror sig ana är/   Romanen är inte på något sätt baserad på sanning. Förkunnaren handlar ytterst om makt och män som missbrukar den. Denna gång inom den lukrativa självhjälpsindustrin. Hur går det egentligen till när coacher och förkunnare tjänar sina pengar? Unni skriver rappt och roligt om viktiga saker. Hon är en författare som precis som sin hjältinna går utanför ramar som ofta är mycket snäva. ”

Berättelse balanserar ibland att bli för mycket, att inte bli trovärdigt  men Unni klarar det skickligt bra. Samtidigt finns det en underton av humor hela tiden. Unni hinner också med att ge kängor till alla möjliga figurer i samhället, när hon ändå är igång – skvallertidningar, kändiskulturen. En riktigt vass deckare. ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s