Ödets vägar

odets vagar

Utgivningsår 2011

Judith Lennox  föddes i Salisbury, Wiltshire. Hon läste engelska på Lancaster University och bor nu i Cambridgeshire med sin man och tre söner.Hon  har skrivit en hel del  berömda romaner.   Det här är andra boken av Judith Lennox jag läser. Den tidigare  ” Före stormen” var en stor favorit.

” I brittiska kronkolonin Indien för Bess Ravenhart en sorglös tillvaro. Året är 1914 och hon är ung vacker och nygift. Men inom ett år tar hennes liv en dramatisk vändning.

När Bess make omkommer i en ridolycka visar svärmodern sitt rätta ansikte och gör henne medellös. Bess tvingas resa till England för att söka efter sin far. Kvar i Indien lämnar hon sin halvårsgamle son Frazer, i väntan på att ha fått ihop tillräckligt med pengar för att sända efter honom.Men ankomsten till England och mötet med fadern blir omtumlande, och Bess oro över när hon åter ska få hålla sin son i famnen växer. Varför svarar svärmodern inte längre på hennes brev? Bess är säker på en sak, hon kommer inte ge upp förrän hon har Frazer hos sig.”

Detta är upptakten till en gripande familjekrönika som spänner över flera årtionden och länder – från Indien, vidare till England och Skottland.  En riktig familjeroman som har allt, hjärta och smärta, rikedom och fattigdom, svek och girighet. Slutet kändes på något sett lite tomt och enkelt men  Lennox skriver så rent och klart att det är en fröjd att läsa henne böcker. ♥♥♥

Annonser

4 thoughts on “Ödets vägar

 1. Hej, Sylvia!
  Märkligt egentligen att jag för bara några timmar sedan beställde just denna boken på adlibris !Visste att jag läst någonstans om Judith Lennox och trodde att det var här vilket det var.
  Men bara tre små ynka hjärtan av dig…usch då 🙂 Borde kikat här innan jag beställde boken.
  Nåja, gillar att läsa om epoken och om hur livet kunde vara på den tiden både i Indien, England och Skottland.
  Lämnar rapport framöver.
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Ska bli roligt att höra din åsikt om boken. Tycker den var intressant och spännande. Kanske upplösning i slutet inte riktigt grep tag i mig. ”Före stormen” som jag läste innan tyckte jag var ett strå vassare../ Kram kram

   Gilla

 2. God kväll, Sylvia!
  Nu har jag läst klart boken och tycker den var strålande bra. En klar 5:a av mig efter att ha läst om Kejsarinnan Orkidé innan.
  Spännande fr. första till sista sidan. Lennox har ett sätt att skriva som hela tiden har en underton av spänning så man liksom flyter med i strömvirvlarna och slutet har jag inget emot alls, tvärtom så kändes det rogivande/befriande på något sätt att Bess fick ur sig allt som hon tigit om, så att alla fick lugn och ro och så fick hon efter ett helt liv ”komma hem”. Bra! En otroligt stark kvinna liksom alla hennes döttrar.
  Tycker mycket om att läsa om just den epoken för då växte min mamma upp och Bess och många kvinnor i boken uttalar sig om kvinnans frigörelse många ggr. i boken. Att få veta hur 1:a världskriget splittarde mor&son och påverkade en familj hela livet var intressant för de talas så sällan om det. Så fick hon även med en bit av det andra kriget liksom att homosexualitet var belagt med fängelsestraff och mycket om moderskärlek och vad man kan göra för ett barn man älskar, oavsett om man är mor eller svärmor.
  Så roligt att sista kapitlet utspelas på 1960-talet som är min ungdomstid och hade såklart ingen aning om skillnaderna mellan Sverige-England/Skottland. Den grep tag i mig på många olika plan och kunde inte sluta läsa för Lennox höll spänningen på topp även om slutet kanske kunde anas, men….man vet aldrig vad som väntar.
  Ska absolut försöka hitta den andra också för det kan vara intressant. Verkar röra sig om samma tidsepok dock…får väl se.
  Helt i min smak i alla fall och den tål att läsas om framöver för det finns så mycket att upptäcka men den behöver vila ett bra tag först.
  Tack snälla vännen för tipset, inte ofta jag ger en femma inte…är lite snål med poängen märker jag. Vissa böcker uppgraderas/nedgraderas när dom liksom fått sjunka in en aning. Många manar till eftertanke…detta är en av dom!
  Varm kram, Agneta

  Gilla

  • Jag tackar jag en femma !!! Så kul Agneta 🙂 Jag förstod nästan du skulle falla för Ödets vägar. Den innehåller det mesta och griper tag i en och spänner över flera årtionden där man även känna igen sig. Före stormen den första boken jag läste var också en riktigt höjdare.
   Må så gott! Kramis

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s