Gustavs grabb

_gustavs-grabb

Utgivningsår 2011

Leif GW Persson  född 12 mars 1945 i Oscars församling i Stockholm. Kriminolog och författare, lärare på Stockholms universitet och jobbade 1991-2012 som professor i kriminologi hos Rikspolisstyrelsen. Känd för sina deckare och framträdanden i TV och tidningar.

” Det går inte en dag utan att Leif GW Persson påminns om att han är en främmande fågel i de miljöer han numera rör sig i. Arbetarklassgrabben från kvarteret ”Nävv Jorkk” på Gärdet i Stockholm kan inte tvätta bort sitt ursprung, ”oavsett hur mycket professorsfernissa de försöker få på mig”.  Leif GW Persson berättar ibland plågsamt öppet om sina egna tillkortakommanden, om den ångest han kämpat mot sedan barnsben, om sitt alkoholmissbruk och om hur han efter Geijeraffären bestämde sig för att begå självmord – men inte klarade av att genomföra det.”

För mig är boken riktigt intressant och samtidigt en tragisk berättelse om författarens barndom, uppväxt och klassresa. Han berättar skarpt och levande om sitt liv med glimten i ögat och mycket känslor. Han hade det inte lätt med en mamma som var sjuklig för jämnan. Fadern som han älskade, tyckte sonen skulle läsa till ingenjör. Jag gillar boken och vart eftersom jag läser, också människan LGW Persson. Så läs den här boken. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s