Skumtimmen

skumtim

Utgivningsår 2007

Johan Theorin Född 1963 i Göteborg växte upp i Nora i Bergslagen och har bott i en stuga på norra Öland varje sommar i hela sitt liv.
Journalist och manusförfattare och har publicerat ett tjugotal noveller i olika tidningar och antologier. Våren 2007 debuterade Johan Theorin med Skumtimmen, som blev en omedelbar succé hos både läsare och kritiker.

Utdrag ur boken: ”En kort stund funderade pojken på att vända om gå tillbaka över ängen och klättra över muren igen. Han hade ingen klocka och exakta tider betydde ingenting för honom, men himlen ovanför hans huvud var mörkgrå nu och luften omkring honom hade kallnat ännu mer. Han visste att dagen började ta slut och att natten snart skulle komma. Han skulle bara gå en liten bit till över den mjuka marken.  Allt var tyst och ingenting rörde sig, men plötsligt hade pojken fått en känsla av att han inte var ensam. Hade han hört ljud i dimman?”

Det är den första boken jag läser av författaren och säkerligen inte den sista.  En slags blandning av deckare och skräck, ingen typisk deckare. Här är det mer personligt och man vet egentligen inget om brottet mer än att pojken försvunnit. Ingen vet om han är död eller bara försvunnen. Öland känns också som klockren miljö för händelserna. Det är lite kusligt i boken ibland och det speglas också i miljön. Jag levde mig verkligen in i boken. Riktigt spännande till sista sidan.  ♥♥♥♥ 

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s