Vilseledd

vilseledd

Utgivningsår 2012

Linwood Barclay  kanadensisk författare och journalist, född i USA, Han visste tidigt att han ville skriva och efter en examen i engelska vid Trent University i Petersborough, Ontario började han arbeta på olika tidningar, bland annat Toronto Star, 2008 slutade han på tidningen för att skriva böcker på heltid.  Hans deckare säljer i miljontals exemplar och har översatts till över 25 språk.”

Utdrag ur boken:  ”Davids fru Jan försvinner spårlöst en dag. Spårlöst till den grad att ingen har sätt henne på nöjesparken där hon enligt David försvann. Jan har varit deprimerad några veckor men det verkar plötsligt som om det bara är David som har märkt det och när hon sedan försvinner pekar alla spåren på att hon inte försvunnit frivilligt och polisen inriktar sig på att hitta bevis mot att David har mördat sin fru. Den kanadensiske deckarförfattaren Linwood Barclay är en mästare på att skildra hur vardagen på ett ögonblick kan förvandlas till en mardröm. 

Vilseledd är en riktigt spännande thriller med högt tempo och man hålls i andlös spänning från första till sista sida, en riktigt uppslukande och trovärdig  thriller som var svår att slita sig ifrån. Till skillnad mot den förra boken jag läste ”Morgonen hon försvann” som för mig inte alls var lika tilltalande.
Barclay bevisar i den här boken att man inte behöver vältra sig i våld för att kunna skriva en historia som behåller läsarens intresse ända till det bittra slutet. En stor chans att jag läser mer av Barclay framöver.  Bättre än så här kan det inte bli. ♥♥♥♥♥

Annonser

2 thoughts on “Vilseledd

 1. Hejsan, Sylvia!
  Hoppsan…så det kan gå 🙂 Samma författare och en sådan skillnad mot den förra boken. Vad roligt att den är så bra/spännande så den fick alla dina fem hjärtan 😉 Inte illa!
  Var inom adlibris och där fanns enbart positiva recensioner av samtliga hans böcker. Nåja, smaken är ju delad. Jahaja, får väl se om jag kommer att köpa den framöver.
  Visst är det härligt när man hittar något man gillar så bra!
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Blev så besviken på ” morgonen hon försvann ” så jag var på vippen och hoppa över Vilseledd men syrran sa, du måste läsa den och det ångrar jag inte. En kanonbra bok som jag hade svårt att släppa ifrån mig. Tänk så olika den kan vara med böcker från samme författare. Tack och jätteroligt att du tittar in 🙂

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s