Sankta Psyko

psyk

Utgivningsår 2011

Johan Theorin  är född 1963 i Göteborg. Våren 2007 debuterade han med Skumtimmen, som blev en succé hos både läsare och kritiker.  Nattfåk  2008 fick pris för Bästa svenska kriminalroman  av Svenska Deckarakademin! Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Utdrag ur boken ”Den 29-åriga Jan Hauger får ett vikariat som förskollärare i en stad på västkusten. Men Gläntan är inte en förskola som andra. Den ligger intill muren till Sankta Patricias regionklinik, (i folkmun kallad Sankta Psyko), ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar är intagna. På Gläntan vistas barnen för att kunna behålla kontakten med sina inspärrade föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom den källarkulvert som förbinder förskolan med kliniken. Men inom honom finns ett mörker som följt honom ända sedan högstadiet. Ett mörker som genom åren fått ödesdigra konsekvenser för honom själv och också för personer i hans närhet. Även Sankta Patricia ruvar på mörka hemligheter. Hemligheter som snärjer Jan och drar honom till sig.”

Detta är något helt annat än författarens tidigare böcker. Det är väl mer en psykologisk thriller än en deckare. Boken är ruggigt spännande mellan varven, det går inte att förneka. Dock finns det något som inte faller mig i smaken och jag tycker en del händelser passerar lite svårtytt. Eller om det är mig det är fel på. Det är en mörk och mycket sorglig berättelse som trots allt griper tag och känns angelägen. ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s