Gideons ring

gideon

Utgivningsår 2012

Carin Gerhardsen är född 1962 och uppvuxen i Katrineholm men är nu bosatt i Stockholm. Hon är matematiker och har tidigare varit verksam i IT-branschen. Den första boken i serien om Hammarbypolisen, Pepparkakshuset utkom 2008.

Utdrag ur boken: ” Den unga, nakna kvinnan som springer i försommargryningen har blivit våldtagen. Men hon kan inte berätta vad hon råkat ut för. Hammarbypolisen hittar henne utanför pianoteknikern John Gideons lägenhet på söder i Stockholm. Pianoteknikern öppnar dock inte dörren. Däremot skvallrar hans grannar om hur många unga tjejer som sprungit där genom åren.

Conny Sjöberg och hans arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Vart har piano -stämmaren tagit vägen? Det här är en berättelse späckad av fördomar, medmänsklighet och svartaste mörker.

Gideons ring, ännu en stark och välskriven deckare av Gerhardsen och hon sitter säkert på deckartronen. Detta är den femte boken i Hammarbyserien jag läser och är inte besviken den här gången heller. Mitt tips är att läsa Hammarbyserien i följd även om böckerna är fristående. Mycket kommer igen från de föregående böckerna.  Jag är säker på att behållningen blir så mycket större då. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s