Mörka platser

Utgivningsår 2012

Utgivningsår 2012

Gillian Flynn född 1973 växte upp i Kansas City, Missouri. Hennes debutroman Sharp Objects blev den första boken att vinna två CWA Dagger-priser samma år. Mörka platser och Gone Girl har ytterligare etablerat henne som ett av den moderna kriminallitteraturens största namn. Gillian Flynn bor i Chicago.

Utdrag ur boken : ” Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde – och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt ”

Mörka platser är en nervslitande thriller! Man får följa 3 personer i boken. Libby i nutid och mamman Patty Day och brodern Ben Day ett par dagar före morden. Den jag fastnade för allra mest är Ben Dya. Tycker så synd om killen eller ja, jag tycker väl synd om hela familjen egentligen. Boken  utspelar sig i den amerikanska landsbygden under 80-talet och skildrar underklass, ungdomskultur, sexualitet, hyckleri och religion. Under tiden man läser så känns det verkligen som man är där och möter alla dessa sorgliga personer. Boken är en riktig bladvändare och efter ett tag har jag misstankar mot alla. Det är verkligen svårt att  klura ut vem den skyldiga är och slutet blev verkligen en överraskning.  ♥♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s