Betraktaren

Utgivningsår 2013

Belinda Bauer växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. Jag har tidigare läst två böcker av Bauer.  Mörk jord och Skuggsida som gav mig mersmak.

Utdrag ur boken  ”De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.
Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till­räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan. Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här? ”

Patrick är en intressant kille med en annorlunda karaktär. Hans Aspergers gör att han ser på världen på ett annat sätt än sin omgivning. Patricks mamma har svårt för Patrick. Hon förstår honom inte. Det var pappan som nu är död som kunde nå fram till honom. Patrick tillåter ingen att röra vid honom och han tar inte ögonkontakt. Men det gör honom också otroligt fokuserad och  det finns inte en detalj som passerar honom obemärkt förbi. Han är övertygad om att personen framför honom på obduktionsbordet blivit mördad och är fast besluten att avslöja sanningen……En helt makalöst  spännande deckare.♥♥♥♥♥

Annonser

2 thoughts on “Betraktaren

 1. Hejsan, Sylvia!
  Oj, detta verkar riktigt ruggigt!
  Författaren har inte bara skrivit en deckare utan även låtit huvudpersonen ha Aspergers Syndrom. Bra att lyfta fram olika syndrom och lära läsaren vad det innebär för den drabbade men också för omgivningen. En sjukdom drabbar ju många…hela familjen påverkas.
  Inte ofta du delar ut hela 5 hjärtan så detta måste vara riktigt spännande och oförutsägbart.
  Ha det så gott som det går!
  Kram, Agneta

  Gilla

 2. Kul att du tittar in!
  Hon är verkligen en thrillerdrottning….. Man blir helt såld och det är omöjligt att slita sig loss från boken. Jag har läst några av hennes tidigare böcker och hon är en stor favorit hos mig.

  Maken mår efter omständigheterna ganska så bra. Nu har han fått en strålningskur / så kallad punktstrålning på prostatan och det har gott förväntansfullt bra hittills utan några som helst biverkningar. Nu ska vi avvakta några månader och se vad detta ger för resultat på sjukdomsbilden.
  Tittar in ibland och håller mig uppdaterad hos dig. Fattade jag rätt när jag lästa att du ska öppna en blogg. Ska i så fall bli spännande att följa den. Själv ska jag väl så småningom börja blogga igen men hittills har jag inta haft någon lust.
  Ha det gott min vän ! 🙂
  Kram Sylvia

  Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s