Gone Girl

Utgivningsår 2012

Utgivningsår 2012

Gillian Flynn född 1973 växte upp i Kansas City, Missouri. Hennes debutroman Sharp Objects blev den första boken att vinna två CWA Dagger-priser samma år. Mörka platser och Gone Girl har ytterligare etablerat henne som ett av den moderna kriminallitteraturens största namn. Gillian Flynn bor i Chicago.

Utdrag ur boken :”Nick och Amy Dunne har varit gifta i fem år. De har börjat om på nytt i en trygg småstad i Missouri. Men på deras bröllopsdag försvinner Amy spårlöst. I parets villa finns tydliga spår efter en kamp på liv och död.

Misstankar faller snabbt på den äkta mannen, som bedyrar sin oskuld och gör allt för att få polis, medier och omvärld på andra spår. Samtidigt ger Amys flera år gamla dagbok en bild av Nick som börjat bli allt annat än trevlig. Men är han verkligen en mördare? Och å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy Dunne någonstans?”

Det här är andra boken jag läser av Flynn, Den tidigare Mörka platser var ett strå vassare tycker jag, Efter att ha grunnat fram och tillbaka på Flynns slut som inte levereras förrän på bokens absolut sista sida, är det nog det enda rätta slutet och till och med det mest rimliga, fast min hjärna vill skrika: Nej, så här får det inte sluta! Jag får väl se fram emot en uppföljare av Gone Girl. En gastkramande thriller med många förvecklingar om ett äktenskap som absolut inte tillhör det vanliga. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s