Den osynlige mannen från Salem

salem

Utgivningsår 2013

Christoffer Carlsson : Född i 1986 i Halmstad, bor sedan 2005 i Stockholm
Forskar och undervisar i kriminologi vid Stockholms universitet. Den osynlige mannen från Salem är hans tredje roman och den första i en planerad serie om polisen Leo Junker.
Vinnare av Svenska Deckarakademin pris som Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Den är även utvald att vara Sveriges bidrag till Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln 2014.

Utdrag ur boken ” En ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.
Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom: John och Julia Grimberg. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm – i förfallna förorter, slitna lägenheter och mörka bakgator – börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga. Någon som har lyckats med det omöjliga, och gjort sig själv osynlig. ”

Huvudpersonen Leo Junker är avstängd från sitt jobb på internutredningen . Junker har haft ett sammanbrott och är nu beroende av piller. Han är bara drygt trettio år Det finns  många sårigheter i hans bakgrund, uppväxt och ett sprucket förhållande som han inte mentalt har klarat av som vuxen. Denna pillerknaprande polisman kände jag genast en varm sympati för. Jag ser nu riktigt fram emot att läsa mer om  Leo Junker.♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s