Pianostämmaren

untitled

Utgivningsår 2012

STEFAN TEGENFALK  född 26 augusti 1965 är en svensk entreprenör och debuterade som författare 2009. Tegenfalk var med och startade Bredbandsbolaget. Pianostämmaren är den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade deckartrilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.

Utdrag ur boken  ”En femtonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma utanför Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett, spåret han vill att polisen ska hitta. Snart kastas Walter Gröhn och hans grupp vid Stockholms länskriminal in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, det allra mest fundamentala saknas för att kunna lösa mordet. Nämligen ett motiv. Allt eftersom utredningen pågår och polisen tränger djupare in i den värld flickan levde i, börjar ett kaotiskt mönster av återvändsgränder framträda. Snart förvandlas jakten på mördaren till en mardröm för Walter och hans grupp. ”

Boken handlar till stor del om det 16-åriga mobbingsoffret Linnea. Hon skär sig i armarna och ser ingen mening med livet. Hennes föräldrar är ständigt på resande fot och har överlämnat ansvaret till en barnflicka. Linnea är en mycket ensam och missförstådd flicka med en stor begåvning för pianospelande. Men inte heller hennes pianolärare får henne att känna sig sedd och omtyckt.”

Den enda Linnea delar sina känslor med är Daniella, en tjej hon pratar med på Internet. Linnea har en unik musikalisk talang och när hon träffar Pianostämmaren verkar hennes liv äntligen se lite ljusare ut. Jag tyckte om att läsa Stefan Tegenfalk,jag hade svårt att lägga boken ifrån mig och ska absolut kolla upp hans tidigae böcker. ♥♥♥ +

Annonser

4 thoughts on “Pianostämmaren

 1. God kväll, Sylvia!
  Tänk ändå så mycket man lär sig av nätvänner!
  Fr. att starta Bredbandsbolag till att bli deckarförfattare och så ung….inte illa.
  Vissa människor har många strängar på sin lyra redan i unga år.
  Denna boken visar på ett verkligt tragiskt människoöde som kanske inte är så ovanligt i verkliga livet, dessvärre 😦
  Mobbing skördar många unga människors liv och ofta sker det p.g.a. foton/inlägg på FB, så detta ämnet är högaktuellt.

  Trevlig helg!
  Kram. Agneta

  Gilla

 2. När jag läser den här boken blir jag både arg och frustrerad över mobbningens grymhet.
  Varför gör unga människor så mot andra unga? Linnea är inte bara mobbad, hon har också vuxit upp med frånvarande föräldrar som lämnat över uppfostran till olika barnflickor och man lider verkligen med henne. Nu blev det ett gott slut och det kändes riktigt bra. Fasebook kan de gott stänga helt och hållet ;-( / Ha det så gott, vännen!

  Gilla

 3. Hej, Sylvia!
  Håller med dig till 100% ang. FB.
  Är viss ett nytt Teveprogram på gång med Robert Aschberg om just dödshot/kränkningar på nätet fr. ungdomar som inte ens känner varandra. Vansinne!
  Bra att det kommer ut till en större publik.

  Klickade på länken du lagt ut och har just läst om trilogin som kom ut före Pianostämmaren och måste faktiskt medge att de är riktigt lockande :-). Jösses vilka intriger.
  Den sista är ”kittlande” och ska se om det går att få tag i den på något sätt..utan giltigt ID.

  Optionsrätten för hans trilogi om Walter och Jonna har förvärvats av SVT så vem vet? Kanske visas på Teve inom en snar framtid.

  Jag vill gärna se många kommentarer här….fr. andra nätvänner..!
  Snyggt och prydligt och mycket bra presenterat!
  Kunde inte gjort det bättre själv 🙂 🙂
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  Gilla

 4. Hej igen!
  Tack snälla Agneta för gulliga kommentarer, blir lika glad varje gång du tittat in. Jag borde ju vara mer aktiv själv med mina bloggrundor men lusten vill inte infinna sig riktigt…men snart kanske….. Uppdaterar bokhyllan mycket för min egen skull, ett bra sätt att hålla reda på vad jag läser ;-(
  Jag har just tagit hem ”Vredens tid” som E-bok. Den första i hans deckartrilogi om Walter och Jonna och den verkar lovande 🙂
  Varm kram , Sylvia

  Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s