Vredens tid

Utgivningsår 2009

Utgivningsår 2009

STEFAN TEGENFALK  är född 1965 i Stockholm och bosatt på Ekerö. Vredens tid är hans debutroman och den är första delen i en trilogi om den lite tjurige och cyniske kriminalkommissarien Walter Gröhn vid Stockholms länskriminal och den begåvade Jonna de Brugge vid Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet, RSU.

Utdrag ur boken: ” En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken.
Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord – en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga.

Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge  börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats. ”

Boken är ruggigt spännande men det är många rollkaraktärer att hålla reda på och i början tappade jag tråden och fick läsa om för att komma in i handlingen igen.
Det verkar som Tegenfalk har lämnat många öppna trådar att ta upp i nästa bok och jag tror att det här kan bli riktigt bra!  Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen i deckartrilogin med Walter och Brugge. ♥♥♥

Annonser

2 thoughts on “Vredens tid

 1. Hej, Sylvia!
  Det ante mig nästan att du skulle läsa Tegenfalk fr. början. Låter lovande även om det är rörigt så kommer säkert personerna att dyka upp i de kommande böckerna.
  Vill önska dig och familjen en riktigt trevlig påskhelg inkl. alla tillbehör ;.-)
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Hejsan!
   Ja, boken var spännande men som sagt många turer och trådar att hålla reda på. Nu är jag nyfiken på fortsättningen i trilogin, Nirvanaprojektet. Jag har beställt den som vanlig bok på bibban och får vänta några veckor på den men den som väntar på något gott……
   Kramkram, Sylvia

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s