Nirvanaprojektet

Utgivningsår 2010

Utgivningsår 2010

STEFAN TEGENFALK  är född 1965 i Stockholm . Vredens tid är hans debutroman och den är första delen i en trilogi om den lite tjurige och cyniske kriminalkommissarien Walter Gröhn vid Stockholms länskriminal och den begåvade Jonna de Brugge vid Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet, RSU. Nirvanaprojektet är andra delen i trilogin om Walter och Jonna.

Utdrag ur boken:Leo Brageler är spårlöst borta. Forsknings -chefen som är skyldig till tre brutala mord tycks ha försvunnit från jordens yta och i månader står utredningen och stampar. Kriminalkommissarie Walter Gröhn letar förgäves efter öppningar när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en oväntad riktning. Allt pekar på att Brageler hålls fången, men av vem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankar om en läcka i utredningen. Någon inom polishusets väggar verkar göra allt för att förhindra att Brageler hittas.

En specialgrupp tillsätts och återigen jobbar Walter och Jonna de Brugge sida vid sida, mot en fiende som hela tiden tycks vara steget före. Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden som Brageler är skyldig till bara utgör toppen av ett isberg.”

Andra delen i Stefan Tegenfalks trilogi heter Nirvanaprojektet och den tar vid direkt där Vredens tid slutade. Snart kastas man in i en spännande och dramatisk fortsättning på Vredens tid. Jag tyckte att första boken hade ett snabbt tempo, men i andra delen skruvas det upp ytterligare. Samtidigt känns Nirvanaprojektet mer välskrivet. Jag ser verkligen fram emot nästa bok, Den felande länken, den  sista delen i denna hisnande trilogi.  ♥♥♥♥

Annonser

Om Sylvia

Mina tankar i min vardag!
Det här inlägget postades i Stefan Tegenfalk och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nirvanaprojektet

 1. Agneta skriver:

  Hej, Sylvia!
  Denna boken verkar riktigt intressant och historien tar oväntade vändningar. Utgår fr. att man även får behållning av att läsa bara en av tre.
  Hoppas att den sista boken håller måttet 🙂
  Ha det gott i solen som ska ta paus och kylan lär återvända enl. prognosen som även lovar SNÖ på vissa platser… 😦
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Sylvia skriver:

   Hejsan vännen!
   Nu är vi hemma i stan igen. Helt otroligt så vädret kan vända från sommarvärme till isande kyla. Det var mest att elda och hålla värmen i stugan dygnet runt den sista veckan 😦
   Nu har jag börjat på den tredje och sista delen i Tegenfalks trilogi. ” Den felande länken” och det är himla kul att få följa den hisnande deckarthrillern till slutet och jag tycker nog, för att få ut det bästa av böckerna bör man läsa dem i följd.
   Tack för titten och må så gott!
   Kram Sylvia

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s