Den felande länken

den-felande-lanken

Utgivningsår 2011

STEFAN TEGENFALK. är född 1965 i Stockholm . Nu har jag läst klart tredje och avslutande delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.Den felande länken är den dramatiska upplösningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade deckartrilogi som inleddes med Vredens tid och Nirvanaprojektet.

Utdrag ur boken. ”Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman. I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad. ”

Jag kan bara konstatera att det blir bättre och bättre för varje bok. Vill nog rekommendera att läsa alla tre böckerna i en följd Delarna är definitivt inte fristående och bör nog läsas i ordning. Tycker det kan vara svårt att hänga med annars, så var det i allafall för mig.

Till skillnad från de två tidigare böckerna är det inte lika mycket action i den avslutande boken, inte i samma utsträckning som i Vredens tid och Nirvanaprojektet. I ställen får man komma karaktärerna mer in på livet och lära känna dem mer privat och det är också riktigt intressant. Det hela knöts ihop riktigt bra och det blev en fin anslutning  Jag vill varmt rekommendera dessa böcker. ♥♥♥♥

 

Annonser

Om Sylvia

Mina tankar i min vardag!
Det här inlägget postades i Stefan Tegenfalk och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den felande länken

 1. Agneta skriver:

  Hej, Sylvia!
  Roligt att säcken knöts ihop ordentligt i denna sista boken.
  Hoppas att Jonna fick ett lyckligt slut 😉
  Hoppas ni har det gott!
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Sylvia skriver:

   Jo.,du Jonna trasslade in sig ordentligt ett tag, databrott, olagliga undersökningar och hon fick verkligen kämpa för sin egen överlevnad men hon fixade detta till sin fördel till slut. Vi har haft härliga dager på ön och vi har det gott men idag regnar det och de spår åska till eftermiddagen. Usch och fy 😦
   Varm kram till dig! / Sylvia

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s