Medan mörkret faller

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

ANNA LIHAMMER, född 1973 i Malmö. Är fil. dr i Historisk arkeologi. Hon har skrivit de kritikerrosade arkeologiska skildringarna, arkeologiska upptäckter i Sverige (2010) och Vikingatidens härskare (2012). I januari 2014 debuterar Anna Lihammer som skönlitterär författare med kriminalromanen, Medan mörkret faller.

Utdrag ur boken: ”Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av »sinnesslöa«. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare.
Den egensinniga kriminalkommissarien Carl Hell blir utsedd att utreda mordet, och till sin hjälp har han polissyster Maria Gustavsson. De två kastas in i samhällets finrum där tvivelaktiga åsikter och inhuman forskning är en del av vardagen. Snart sker ytterligare ett mord och jakten på mördaren blir alltmer desperat. ”
Anna Lihammers skönlitterära debut är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som mycket skickligt väver samman en ruggig mordutredning med verkliga händelser från denna tid. Medan mörkret faller är första delen i en planerad serie om kriminalkommissarie Hell.”

Det här är en bok som berör och tårarna duggar tätt när jag läser. Det är en  fängslande och skrämmande historia som tar oss med på en otäck resa bakåt i tiden. Mycket i boken handlar om steriliseringen, synen på psykisk sjukdom, en otäck påminnelse om vad som hände för mindre än 100 år sedan i vårt eget land.
Jag gillar den skarptänkta polissystern Maria som inte låter sig hunsas av de manliga kollegorna. Kommissarie Carl Hell är lite speciell på ett bra sätt och man blir ännu mer nyfiken på hans bakgrund och vad som gjort honom till den han är.  Detta är den första boken om Carl och Maria och jag ser verkligen framemot nästa bok.  ♥♥♥+

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s