Sista brevet från din älskare

Utgivningsår 2013

Utgivningsår 2013

Jojo Moyes  (f 1969) har jobbat som journalist, bl a på The Independent, men är sedan 2002 författare på heltid. Hon har skrivit nio romaner, varav några på svenska. ” Livet efter dig”  har jag läst tidigare och den var väldigt bra.

Utdrag ur boken ”60-talets London – Jennifer (Jenny) Sterling vaknar upp efter en bilolycka med mycket vaga minnen om vad som har hänt de senaste åren, hon vet knappt vem hon är, än mindre hur hennes liv ser ut. Uppenbarligen är hon gift. Maken Laurence, Larry, visar ingen förståelse för hennes minnesförlust utan kräver att hon ska delta i sällskapslivet precis som tidigare. Jenny känner på sig att något är fel. Så hittar hon ett passionerat brev undangömt i en bok. Brevet är undertecknat B som ber henne lämna sin man. Men vem är B ?
År 2013 London hittar journalisten Ellie samma brev i arkivet på tidningen där hon jobbar när hon är på jakt efter material till ett temauppslag. Hon blir i det närmaste besatt av historien bakom breven och vill ta reda på vad som hände paret, lämnade kvinnan sin man? Då hon själv har ett förhållande med en gift man känner hon igen sig i berättelsen som utspelade sig över 40 år tillbaka i tiden.”

Det här är en kärleksroman med ett stort K. En riktig bladvändare som var svår att slita sig loss ifrån. Det är ett sinnrikt kärleksdrama Moyes konstruerat i Sista brevet från din älskade. Kanske kan jag tycka den är lite ojämn och något för lång. Men vill man ha ett gripande drama om förbjuden kärlek blir man inte besviken, då är det här en riktigt bra bok! ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s