Att föda ett barn

Utgivningsår 2011

Utgivningsår 2011

KRISTINA SANDBERG är född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. Nominerades till Sverige radios Romanpris 2011 (Att föda ett barn) där hon har haft sin egen mormor som förebild. I trilogins kommande delar  ( Sörja för de sina- 2012.)  ( Liv till varje pris- 2014.)  får vi följa Majs liv fram till tiden för dotterdotterns födelse 1971

Utdrag ur boken: ” En berättelse om klass, ett sårigt moderskap och alkoholism. För första gången ska Maj ha hela sin nya, stora Örnsköldsvikssläkt på middag. Men maken, den betydligt äldre Tomas, dröjer. Han skulle ju bara uträtta några ärenden på stan? Utanför lägenhetsfönstret breder midvintermörkret ut sig. Hur hamnade hon i det här, med en man som hon knappt känner? Hon som bara ville arbeta som servitris på Kjellins konditori ett slag, för att sedan ge sig av igen, kanske till Stockholm. På flykt från familjen i Östersund som inte längre kan försörja henne, när mammas hosta kräver allt längre sanatorievistelser och med uppbrottet från en ännu oläkt kärlekshistoria i minnet.”

Maj är 21 år och man skulle kunna säga, ett tillfälligt avbrott från den hon egentligen älskar men blir gravid med Thomas. Han är en rik, nästan dubbelt så gammal främling för Maj. Men eftersom tiden är sent 30-tal gifter de sig, för så¨ska det vara. En berättelse om klass, ett sårigt moderskap och alkoholism. Majs liv går vidare  som hemmafru och mycket av det som händer känns väl igen från den tiden. Boken är så fint skriven och det är så imponerande att författaren född 1971 lyckats beskriva 30-talet så verkligt. Måste absolut läsa fortsättningen i trilogin om Maj och hur det ska gå för henne ♥♥♥+

Annonser

2 thoughts on “Att föda ett barn

 1. Hejsan, Sylvia !
  Låter som Kristina Sandberg har skrivit en lite släktkrönika då hon är så ung och har såklart ingen aning om hur det var ”förr”.
  Denna typen av berättelser är oerhört viktiga för våra ungdomar att läsa för inte är det många som vet hur det var för kvinnorna för inte såååååå längesedan. Läsning av dylika böcker borde införas i skolan så dom lär sig veta hut och respektera både äldre, lärare och det fina samhälle dom lever i…!!

  Personligen gillar jag att läsa om hur människorna levde förr ty det är ju lätt att relatera till egna förfäder som skapat ett så bra samhälle genom allt dom fick utstå 🙂
  Jodå, det är val i morgon och jag hoppas att klyftan mellan blocken håller i sig… 🙂
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Hejsan Agneta 🙂
   Det ska bli intressant att följa trilogin om Majs liv och leverne från 40- till 70-talet. Nu har jag börjat på den andra delen ”Att sörja för de sina.” Detta är en berättelse som även ungdomar idag skulle ta del av.
   Nu har vi fått rödgrön majoritet i Stockholm och det gillar jag. Det mest skrämmande är förstås SD som ökat så stort. Tycker nog att Alliansen bär stor skuld till detta med sin misslyckade integrationspolitiken. Det blir inte lätt för Löfven.
   Ha det gott och jättetack för du tittar in.
   Kram Sylvia

   Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s