Sörja för de sina

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2012

KRISTINA SANDBERG är född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. Nominerades till Sverige radios Romanpris 2011 (Att föda ett barn) där hon har haft sin egen mormor som förebild. I trilogins kommande delar  ( Sörja för de sina- 2012.)  ( Liv till varje pris- 2014.)  får vi följa Majs liv fram till tiden för dotterdotterns födelse 1971

Utdrag ur boken: ”Far ror, mor är rar. Är det så? Allt borde ju vara bra nu. Freden är här och maken Tomas har lyckats hålla sig nykter sedan hypnosbehandlingen hos professor Bjerre i början av kriget. Och har inte Maj gjort allt vad hon kan för att familjen ska ha det fint i den nya stora lägenheten som Tomas överraskat henne med? Det moderna köket och vardagsrummets parkettgolv. Och Paradiskullens störtande hoppbacke som brant fond från balkongen. Men här i sommarhusets ensamhet tycker hon sig höra svärmors steg i salongen, det är förstås inbillning, tant är ju död. De egna förlusterna vill Maj inte tänka på.”

Det här är den andra delen i en romansvit som inleddes med ”Att föda ett barn.” om Maj hemmafru i Örnsköldsvik, om klass, moderskap och alkoholism, om Majs inre ångest, som hon håller stången genom att maniskt städa och baka och laga mat. Det här kommer att bli en fantastisk trilogi. Inte minst som den berättas ur hemmafruperspektivet. Så verklighetstroget in i minsta detalj och en perfekt användning av tidstypiska fraser. Nu väntar jag med spänning på den sista delen som jag beställt på biblioteket. ♥♥♥♥

Annonser

3 thoughts on “Sörja för de sina

 1. Hade ett minne av att du läst Kristina Sandberg då jag blev så förtjust i handlingen och här hittade jag henne 🙂
  Som du säkert redan vet så delades Augustpriset ut i eftermiddags.
  Kristina Sandberg tilldelades det skönlitterära priset för sin roman ”Liv till varje pris”, den avslutande delen i trilogin om Maj, om ett Sverige i förändring.
  Hoppas att även du gillade den boken 😉
  Kram, Agneta

  Gilla

  • Hejsan Agneta!
   Åh, vilken härlig trilogi. Den avslutande delen om Maj ”Liv till varje pris” har jag just fått i mina hand. Såg henne på TV efter hon blivit tilldelad Augustpriset och som man gladeligen vill Gratta henne till.
   Annars är det som det brukar den här tiden på året med julpyssel och lite städning och
   saffransbak.
   Kram och ha det gott. 🙂

   Gilla

   • Sylvia! Det kallas väl för tajming att du just nu har den boken 🙂
    Ett Sverige i förändring. Sådant är intressant för vi var ju med, på en tiden, men ovetandes kanske om mycket;-)
    Ha det gott med bra bok och julpyssel! Kram, Agneta

    Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s