Låt mig ta din hand

lat-mig-ta-din-hand

Utgivningsår 2014

TOVE ALSTERDAL, född 28 december 1960, är en svensk journalist och dramatiker. Hon är född i Malmö, uppvuxen i Umeå och Stockholm. Tove Alsterdal har tidigare hyllats för sina romaner Kvinnorna på stranden och I tystnaden begravd.

Utdrag ur boken : ”Vem var Charlie? Natten mot valborgsmässoafton störtar hon ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Det ser ut som självmord, alla tecken finns där: Droger och sjukskrivning och depressioner. Polisen lägger ner utredningen.
Samma natt vandrar Riddarn, en gammal rocktrubadur som hävdar att Olof Palme fortfarande lever, genom Jakobsbergs centrum. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man. Men vem skulle bry sig om hans vittnesmål?
Hellen har lämnat förorten, suddat ut sin bakgrund och brutit med sin familj: En pappa som drack, en mamma som lämnade dem och en syster som ingen orkade med.
Först när Charlie är begravd kommer frågorna. Vem var hon? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Sydamerika fyra veckor före sin död?
Hellen upptäcker att systern har kommit sanningar nära. Spåren för henne in i en värld av män som döljer sig bakom anonyma signaturer och tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann.”

Jag har tidigare läst Kvinnorna på stranden som jag tyckte var riktigt bra och jag blev inte besviken den här gången heller. Låt mig ta din hand  är ett mörkt familjedrama och en politisk thriller, och svindlande kriminalroman om passion och svek, brott och försoning. Författaren har också gjort fin research kring Argentinas historia som militärdiktatur.En favoritförfattare av stora mått. ♥♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s