Den fallande detektiven

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Christoffer Carlsson Född i 1986 i Halmstad, bor sedan 2005 i Stockholm. Forskar och undervisar i kriminologi vid Stockholms universitet. Den osynlige mannen från Salem var den första i  serie om polisen Leo Junker som jag läst och gillade starkt.

Utdrag ur boken: ”Natten till Lucia är kall och snöig i Stockholm. I en gränd till Döbelnsgatan hittas en mördad man. Inom kort visar det sig att det är en forskare vid Stockholms universitet, Thomas Heber. Leo Junker sätts tillsammans med sin kollega Gabriel Birck att utreda fallet. Men de har bara precis börjat intervjua Hebers kollegor och undersöka hans arbetsplats när fallet tas ifrån dem. Det verkar som om säkerhetstjänsten har ett speciellt intresse av fallet. Poliserna beordras överlämna allt de har, men Leo behåller en utskrift av Hebers forskningsanteckningar, han har arbetat med …..

Leo Junker har också sina egna demoner att slåss emot. Hans sobril beroende gör att han får problem med att äta och sova. Han vet att kommer detta fram, blir han avstängd i sitt arbete som kriminalinspektör.
Tvångsmässigt besöker han också sin barndomskamrat Grim som sitter inspärrad på St Görans sjukhus. Han sitter inne för mord. Leo dras dit av en anledning som han har svårt att definiera, skuldkänslor kanske. En gastkramande kriminaldeckare som är svår att släppa ifrån sig. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s