Liv till varje pris

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Kristina Sandberg  född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. År 2011 skrev hon (Att föda ett barn) där hon har haft sin egen mormor som förebild. I trilogins kommande delar  ( Sörja för de sina- 2012.) Augustpriset för årets svenska skönlitterära bok ( Liv till varje pris- 2014.)

Utdrag ur boken : ”Nu ska hon göra sitt bästa för att vara en sällskapsmänniska med de övriga påskfirarna. Men när hon kostar på sig själv en ansiktsbehandling hos pensionatets skönhetsexpert och känner masken strykas ut över pannan kan hon inte riktigt hålla tillbaka tårarna. Är det bara medelåldern, oron för Tomas stretande med firman och nykterheten? Eller besvikelsen över Lasses slarv sista året i folkskolan och Anitas försvinnande in i böckernas och filmernas värld? Kanske anar Maj hur förändringen har satts i rörelse utan att hon har verklig makt att hejda den. I den tredje romanen har 50-talet övergått till tidigt 60-tal, barnen börjar bli stora, maken Tomas, degraderad i familjeföretaget, kämpar med sin alkoholism. När Maj äntligen nått till en punkt i livet där hon börjar känna sig säker för att inte säga stolt i sitt kök börjar hon bli ifrågasatt av sin samtid.”

Trilogin om Maj är en fantastiskt skildring av hemmafrun, då kvinnorna skulle stanna i hemmen och bära upp samhället genom att hålla man och barn hela och rena och förse dem med vällagad mat och en fast punkt.Under denna period var detta likvärdigt med ett yrke att ta hand om hemmet. Så mycket har hänt till det yttre sedan denna tid – och samtidig är ekvationen familj och yrkesliv fortfarande inte löst.
Även om trilogin om Maj är slut så kommer jag att hålla utkik efter Kristina Sandbergs nästa bok. Hon är definitivt en av mina favoritförfattare. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s