Utan personligt ansvar

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Lena Andersson  född 1970, bor i Stockholm, skribent och kritiker. Egenmäktigt förfarande –belönades med Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok. ”Utan personligt ansvar” är Lena Anderssons ”uppföljare till  ”Egenmäktigt förfarande. ”

Utdrag ur boken: ”Fem år efter förälskelsen med Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation, som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift, och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester?
Ester köper en bil så att hon kan köra Olof kors och tvärs över landet, till teaterföreställningar och kärleksmöten. Somrarna blir outhärdliga för Ester, för på sommaren umgås gifta män med frun. Ester Nilsson har blivit älskarinna. Men Olof Sten är märkligt ambivalent och hoppet om att han ska lämna sin fru, finns där hela tiden?”

Ester Nilsson är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting. Lena Andersson går dock vidare från denna hopplösa start och gör en hel roman av det. Den goda kärleken finns invävd här och där i boken men mer som en dröm.  Romanen har en orimlig start och blir därefter – ganska så turbulent  men språket är fint,  lite komplicerat ibland men också  riktigt roligt ibland.  ♥♥♥

Annonser

2 thoughts on “Utan personligt ansvar

  1. Halloj mamsen!
    Nu har jag läst klart och boken är jättebra även om jag inte alls kan sympatisera med Esters tänk om kärleksrelationer. / puss & kram!

    Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s