Den stumma flickan

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Hjorth & Rosenfeldt.  Serien om Sebastian Bergman är såld till över tjugo länder. Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman där /Hjorth Rosenfeldt / återigen visar sin förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning. Jag har tidigare läst Lärjungen som var ruggigt spännande.

Utdrag ur boken: En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen. Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens. Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren…… För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.”

Sebastian Bergman är en person som är omöjligt att förstå sig på. Ändå är han en så fängslande gestalt, någon jag gillar att läsa om och följa, Boken är rafflande, en riktig bladvändare. Som läsare tror man att nu kommer uppgörelsen. Då dyker en annan vändning upp och man forslas vidare i berättelsen i ett rasande tempo. En riktigt bra  deckare.♥♥♥♥

Annonser

Om Sylvia

Mina tankar i min vardag!
Det här inlägget postades i Hjorth / Rosenfeldt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s