Sophies historia

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Jojo Moyes  född år 1969 i London är en brittisk journalist och romanförfattare sedan 2002. Jojo Moyes har gjort succé  med Livet efter dig/ 2013. Sista brevet från din älskade /2013.
Sophies historia/ 2014 är en efterlängtad ny roman och denna gång tar hon sig an det första världskriget. Ett porträtt, ett sekel och två kvinnoöden som flätas samman

Utdrag ur boken .: ” Vi får följa Sophie som tillsammans med sin syster driver det lilla värdshuset Le Coq Rouge i St Péronne i Vischy-provinsens Frankrike, under tysk ockupation. Året är 1916. Problemen drar igång på allvar när tyskarna bestämmer sig för att utse deras restaurang till sin officiella kantin, under ledning av en tysk kommendant. Sophie har återvänt från Paris till sin hemstad efter att kriget bröt ut, då hennes make är inkallad vid fronten. Som minne av honom har hon det porträtt han målat av henne hängande på väggen. En tavla som kommer att bli romanens röda tråd. Den tyske kommendanten blir mycket tagen av tavlan, så pass att det närmar sig besatthet. Mellan kommendanten och Sophie blir spänningen i sin tur allt mer kompakt och svårdefinierad, med tavlan som enda barriär och ursäkt.

Närmare hundra år senare hänger tavlan på väggen hemma hos Liv i London, i det arkitektritade hus hennes make byggde åt dem innan han hastigt gick bort. Tavlan köpte han åt henne på deras bröllopsresa och den har i första hand ett stort egenvärde för Liv. Det visar sig att konstnären, Sophies man, är en av de minst kända eleverna på Académie Matisse och tavlan är värd en smärre förmögenhet. Något som uppdagas i samband med att konstnärens släktingar vill ha tavlan tillbaka med hänvisning till att den ska ha stulits under kriget. Ingenting är självklart när det kommer till svaret på vad som egentligen hände under de där åren mellan 1916-1945…..”

Jag har läst Jojo Moyes tidigare och minns ”Livet efter dig” med stor behållning, och måste erkänna att det inte dröjde så värst lång stund innan min nyfikenhet hade lett mig in mellan pärmarna även på denna bok. Ooh, vad jag gillar det. Det är mysigt och jag kan inte sluta läsa.♥♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s