Vassa föremål

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2014

Gillian Flynn  född 1973 växte upp i Kansas City, Missouri. Nu har jag läst hennes  debutroman Vassa föremål – också den kritikerhyllad – nu i svensk nyöversättning.  Flynns tidigare ”Mörka platser” och ”Gone Girl” tycker jag båda är makalöst spännande.

Utdrag ur boken: ” På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri, för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förändrats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märkligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne…..

Det är en riktigt ruggig bok och det finns i mitt tycke inte en enda normal karaktär i hela boken. Möjligen polisen Richard. Gillian Flynn har skapat en småstad med en grupp invånare där den ena är knepigare än den andra. Och någonstans bland dem döljer sig en mördare, en gastkramande ruggig thriller som det är svårt att släppa. ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s