Svara om du hör mig

 

Utgivningsår 2015

Utgivningsår 2013

Ninni Schulman, född 1972 har arbetat som journalist sedan 1995 och började som lokalredaktör i Hagfors för Värmlands Folkblad och debuterade som författare 2010/ med romanen Flickan med snö i håret och 2011/ Pojken som slutande gråta Hon bor numer i Stockholm.

Utdrag ur boken: ”Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktarboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad.

Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.
Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?

”Svara om du hör mig” är Ninni Schulmans tredje deckare och den utspelar sig i Hagfors med omnejd. Spännande och mörka saker kan ske även i små samhällen, och att det kan hända helt vanliga människor. Jag tycker det är skickligt att skildra en sådan vardagsspänning och Schulman gör det riktigt bra och karaktärerna får kött och blod . Säcken knyts ihop fint i slutet.  Hon skildrar glesbygd nästan lika bra som Åsa Larsson. En stark trea  ♥♥♥+

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s