Skuggpojken

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2012

Carl-Johan Vallgren,  född år 1964 i Linköping, svensk författare, rocksångare och musiker. Han har bott i Berlin men är numera bosatt i Stockholm. Han debuterade 1987 med romanen Nomaderna och därefter följde en roman och en novellsamling på samma tema.

Lucifer är det författarnamn som Carl-Johan Vallgren valt för att skriva sin nya samtida Stockholm noir-serie. Så här skriver han själv om pseudonymen på sin hemsida:”Ett nytt namn, eller en ”författarpersona”, ger mig möjlighet att våga chansa och skriva på ett sätt som jag kanske inte skulle göra under namnet CJ Vallgren”

Utdrag ur boken : ”Romanen börjar med en tillbakablick från 1970, där den unga pojken Kristoffer Klingberg blir kidnappad. Drygt fyrtio år senare försvinner hans bror, Joel Klingberg, och då kontaktar hans fru just Danny Katz, som har gjort lumpen tillsammans med Joel, och som enligt denne var den enda person han kunde lita på. Katz dras steg för steg in i den spännande handlingen, kantad av en familjeförbannelse, militära hemligheter och det dröjer inte länge förrän Katz själv är en jagad man.
Vid Katz sida dyker så småningom hans två ungdomsvänner upp: åklagaren Eva Dahlman och före detta kåkfararen Jorma. Alla tre växte upp i total utsatthet, men blev vänner och lever nu med att försöka hantera sina trasiga bakgrunder.

Den här trion tycker jag om att läsa om. Förutom den rafflande handlingen, är det de här tre karaktärerna som är den stora behållningen för mig. Skuggpojken är en historia med mycket svärta,hopplösheten och mörkret dominerar, men så länge Katz har Eva och Jorma, hålls hoppet vid liv. Inget revolutionerande men fängslande och jag väntar med spänning på nästa bok . ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s