En faders synder

Utgivningsår 2014

Utgivningsår 2013

Jeffrey Howard Archer, född 15 april 1940 i London, en brittisk författare och tidigare politiker. Archer är därtill en av de mest framgångsrika brittiska författarna, med 120 miljoner böcker sålda. Många av hans romaner betecknas som politiska thrillers. Kane and Abel är hans största framgång hittills. Den filmatiserades och blev 1985 miniserie med Peter Strauss och Sam Neill i huvudrollerna.

”En faders synder” är andra delen i Cliftonkrönikan. Det är ingen deckare utan mer en släktroman. Det går bra att starta läsningen, som jag gjorde, med den här boken. Den inleds med familjen Barringtons och familjen Cliftons släktträd. Det behövs för att man snabbt ska komma in i relationerna om man inte läst den första boken.

Utdrag ur boken: ” Hemligheterna och lögnerna som omvärvt Harry Cliftons uppväxt har gjort det omöjligt för honom att stanna kvar i Bristol. Han tar värvning i flottan och lämnar allt bakom sig, inklusive kvinnan han älskar, som han just fått reda på att han aldrig kan gifta sig med.
Men Harrys fartyg sänks i Atlanten och nästan hela besättningen druknar. Bara en handfull män räddas, bland dem Harry och en officer, den unge amerikanen Tom Bradshaw. När Tom dör strax efter räddningen ser Harry sin chans. Genom att ta Toms identitet klipper han banden till det förflutna en gång för alla. Men när de landstiger i USA upptäcker Harry vilket ödesdigert misstag han gjort. Bradshaw visar sig vara efterlyst för mord och Harry blir arresterad. Utan möjlighet att bevisa sin verkliga identitet är han nu knuten till ett förflutet långt värre än det han flydde från….

Vi får följa huvudpersonerna Harry och Emma men även en del andra människor under andra världskriget. Boken är skriven på ett sådant sätt att man har svårt att sluta läsa. Den är spännande och medryckande. Slutet på boken är helt suveränt….väntar med spänning att  få läsa del tre ”Välbevarade hemligheter” i Cliftonkrönikan. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s