Istvillingar

Utgivningsår 2015

Utgivningsår 2015

S.K. Tremayne är en av författaren Sean Thomas pseudonymer och  bostatt i london. Han har tidigare skrivit fem böcker under pseudonymen Tom Knox. S.K. Tremayne använde han först detta år (2015) när han kom ut med boken Istvillingar, succéboken som sålts till en lång rad länder.

Utdrag ur boken: ”Lydia och Kirstie är enäggstvillingar – sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.
Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.
Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare – hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.
Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie – eller är det Lydia – bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah – vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog? ”

Jag har svårt att hitta ord för den här boken. Ofattbart välskriven men så sorgsen. det är en stor familjetragedi,  blandad med villkorslös kärlek. Bara tanken att man sörjt fel dotter får det att vända sig i magen.  Ja. det är en riktig bladvändare och slutet var för mig en stor överraskning men ruggigt spännande. ♥♥♥♥

Annonser

Om Sylvia

Mina tankar i min vardag!
Det här inlägget postades i S.K. Tremayne och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Istvillingar

  1. annika skriver:

    Hejsan. En riktig bladvändare och otroligt bra. Vi hörs

    Gilla

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s