Falleri fallera falleralla

Utgivningsår 2015

Utgivningsår 2015

Carin Gerhardsen  född 1962, uppvuxen i Katrineholm och bor numera i Stockholm. År 2008 kom Pepparkakshuset, hennes debut som deckarförfattare. Uppföljaren Mamma, pappa, barn/ 2009 belönades med Silverpocket för sina försäljningsframgångar. Vyssan lull /2010. Helgonet / 2011. Gideons ring /2012. Hennes iskalla ögon / 2014 Tjockare än vatten.

Utdrag ur boken: ”Kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kolleger beger sig i full fart till brottsplatsen. De kör vant genom stan, men inne i bilen är stämningen tryckt, nästintill aggressiv. Alla fem har haft det jobbigt privat på sistone och har kommit till en punkt då de inte längre orkar låtsas.

Petra Westman bekymrar sig för sin sambo och tillika kollega Jamal som efter en olycklig dödsskjutning helt tycks ha tappat greppet. Snart 60-åriga Hedwig Gerdin slickar såren efter sin älskares död och totala svek och teamets vanligtvis så trygga stöttepelare, Conny Sjöberg, är outsägligt le och trött på allt och alla. Men snart får de annat att tänka på……

På den snötäckta Heleneborgsgatan ligger två personer i varsin blodpöl. Den ena är en äldre kvinna med grått permanentat hår. Hennes mun är halvöppen, som om hon försökt säga något. Den andre är en liten pojke. Conny Sjöberg känner omedelbart igenom honom som en klasskamrat till hans egen dotter. Pojken gick i fjärde klass och hette Enrigue Morales. En tioåring på väg till skolan efter jullovet. Nu död. Nedslagen på öppen gatan i sina egna kvarter. Det kunde alltså bli värre än det redan var, tänker Sjöberg och suckar tungt.”

Det blir en besvärlig utredning där Hammarbypoliserna måste gå i närkamp med trasiga och våldsamma människor. Om de som alltid tar emot och de som gör som de vill. Det blev en sista bok. ”Falleri fallera falleralla”  är den åttonde och sista delen i Hammarbyserien. En bladvändare såklart, en ganska så mörk bok och det nästan känns att det här är den avslutande boken. Jag måste säga att jag är nöjd med slutet.  Ja,väldigt nöjd. En fantastiskt bra serie och ett stort tack till författaren och farväl till Hammarbypoliserna. ♥♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s