Brudkistan

Utgivningsår 2015

Utgivningsår 2015

Unni Lindell är född 1957 i Oslo.  Efter att ha arbetat som journalist i fem år skrev sin första bok. Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare fyrtio böcker. Hennes böcker om Cato Isaksen är översatta till fjorton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser. Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.

Utdrag ur boken: ”Tolvåriga Maike Hagg återfinns död i källaren till ett sjukhus i Oslo. Hon är dotter till en psykiskt sjuk patient och leker under besökstid tillsammans med barn till andra patienter i sjukhusets källargångar.

Under allhelgonahelgen tjugofem år senare möts två nu vuxna döttrar för att reda ut vad som hände den där dagen. Dåtid möter nutid, både rädsla och hat lockar fram en kallblodig mördare ur skuggorna. Samma kväll mördas en av kvinnorna och den andra befinner sig plötsligt i livsfara. Polisinspektör Marian Dahle får i uppdrag att skydda henne. Under tiden arbetar Cato Isaksen och hans team mot tiden. Sanningen avslöjas steg för steg och än en gång står det nu övergivna sjukhuset i händelsernas centrum.”

Tror att jag vet vem som är mördaren flera gånger…..men först i slutet vet man det och då läser man med andan i halsen. Ruskigt spännande och nervkittlande. Hennes polisromaner går lite mer på djupet och även innehåller människoskildringar.  Detta är tredje boken jag läser av Unni Lindell och jag gillar vad jag läser. ♥♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s