Bombmakaren och hans kvinna

utgivningsår 2015

Utgivningsår 2015

Leif GW Persson  född 12 mars 1945 i Oscars församling i Stockholm. Kriminolog och författare, lärare på Stockholms universitet och jobbade 1991-2012 som professor i kriminologi hos Rikspolisstyrelsen. Känd för sina deckare och framträdanden i TV och tidningar. Jag gillar hans böcker och ” Gustavs grabb ” är en av mina favoriter.

Utdrag ur boken: ” Säkerhetspolisens operativa chef, Lisa Mattei, skickas av sin generaldirektör till England där hon ska träffa något av sin motsvarighet. Han har intressanta uppgifter om att en svensk medborgare planerar ett attentat mot Solliden under nationaldagsfirandet. Lisa Mattei åker hem och drar igång en utredning på bred front. Det är allt från yttre spaning mot den misstänkte och hans familj till inre spaning. Ganska snabbt ser man tecken på att utredningen läcker och det verkar som om det finns en mullvad inom Säpo. Kan Mattei och hennes kollegor stoppa attentatet och dessutom hitta mullvaden i tid? ”

Kanske inte rafflande spänning men underhållande! Så tycker jag man kan sammanfatta”Bombmakaren och hans kvinna”. Som vanligt när det gäller Leif GW Persson så finns det en hel del ironi och sarkasm i boken och det ger krydda i historien som samtidigt är ganska intressant och högst aktuell just nu. Boken är dryga 500 sidor lång och i början kändes den lite seg men så släppte det och helt plötsligt hade jag läst ut den. Det är absolut ett bevis på att Persson är en bra berättare men kanske den ändå inte platsar så högt bland hans storverk. ♥♥♥

Annonser

Tack för din kommentar, kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s